Active Topics

Berita Gamer

Borak Berkaitan Game Online

Moderators: Paktam, faizridwan

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 3
Posts: 4318
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Berita Gamer

Post by zylajasmine » Sun Dec 30, 2018 2:56 pm

Upah Pro-Gamer Bunuh Anak Dalam Game Supaya Dia Give Up Nak Main

Seorang bapa di China telah mengupah pro-gamer hanya untuk membunuh anaknya dalam permainan video supaya anaknya merasa bosan untuk bermain permainan video itu lagi.
Image
Dipetik dari BBC, Mr Feng yang risau akan anaknya yang terlampau obses dengan permainan video bertindak mengupah pro-gamer bagi membunuh anaknya dalam permainan video Warcraft.

Anaknya menghabiskan masa 10 hingga 14 jam sehari hanya untuk bermain permainan video dan malas berkerja.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 3
Posts: 4318
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by zylajasmine » Wed Jan 09, 2019 2:47 pm

Image
COD:BO4 tak menghampakan

Muhammad Saufi Hassan
saufi@mediaprima.com.my

Jika anda berminat untuk bermain pelbagai genre permainan secara dalam talian (multiplayer) dan mahu cabaran luar biasa, pastinya siri permainan Call of Duty: Black Ops 4 (COD:BO4) adalah jawapannya.

Beberapa bulan lalu, pemaju permainan terkemuka, Treyarch mengeluarkan siri terbaru COD: BO4 sekali gus mencipta fenomena luar biasa dalam kalangan peminat e-Sport seluruh dunia.

Seperti sebelum ini, siri permainan berkenaan membawakan konsep perspektif penembak pertama (FPS) dan pemain boleh memilih 10 operator tentera yang memiliki dua gajet berteknologi tinggi.
Image
Walaupun siri permainan berkenaan menampilkan senario peperangan futuristik termasuk pilihan persenjataan yang pelbagai, siri permainan ini nyata tidak menghampakan.

Secara asasnya, pemain boleh memilih sebanyak 10 operator tentera yang memiliki dua gajet khusus dan setiap operator mempunyai kelengkapan gajet berbeza.

Gajet kepunyaan setiap operator itu boleh digunakan pemain dan ia menampilkan sistem guna pakai mengikut masa atau ‘cooldown.’

Pemaju siri permainan itu turut memperkenalkan satu operator baru untuk setiap operasi. Kini siri permainan itu sudah memasuki episod pertama operasi dan memperkenalkan seorang operator tentera dikenali dengan nama ‘Zero.’

Zero dilengkapi dengan gajet khusus seperti mampu untuk menggodam sistem persenjataan operator lain dan memberi kelebihan buat pasukannya.

Selain Zero, pemain boleh memilih 10 lagi operator antaranya Torque yang dilengkapi dengan kawat duri dan penghadang gelombang mikro, Clash memiliki gajet bom ‘Flash Bang’ serta perisai, Battery (pelancar grenad dan bom berangkai).
Image
Penulis berkesempatan untuk mencuba permainan itu dan ternyata ia sebuah siri permainan berkonsepkan ‘rentak pantas’ (fast-paced). Pada masa sama turut menjadi cabaran terbesar kepada pemain.

Pada peringkat awal, penulis agak skeptikal dengan konsep permainan yang menampilkan rentak pantas, namun pengalaman pertama bermain siri permainan ini ternyata mengubah persepsi berkenaan.

Ia bukan permainan yang hanya menampilkan bentuk permainan dalam talian, tanpa mod permainan jalan cerita (kempen solo) malah menawarkan pelbagai genre permainan.

Jika hari ini, kebanyakan pemaju berlumba-lumba untuk mencipta genre permainan pertempuran secara ramai (battle royale), siri permainan ini turut menawarkan genre sama.
Image
Tambah mengagumkan, terdapat lebih enam genre permainan antaranya Team Deathmatch, Safeguard, Heist dan beberapa mod lagi untuk pemain.

Walaupun harga permainan ini agak mahal iaitu sekitar RM249 untuk edisi biasa, tetapi penulis merasakan bahawa ia berbaloi kerana siri terbaru COD:BO4 ini bukan hanya menawarkan permainan dalam talian malah memberi pengalaman yang berbeza.

Pengeluaran edisi ini juga tepat pada masanya apabila semua pemain kita mencari judul permainan yang menawarkan mod permainan Battle Royale kerana ia menjadi kegilaan semua kaki games.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 3 January 2019 @ 12:17 PM
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

aiman33
Ahli Forum
Koperal
Koperal
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 1
Posts: 158
Joined: Tue Dec 25, 2018 8:08 pm
Mood:
Has thanked: 2 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by aiman33 » Sat Jan 26, 2019 4:54 pm

zylajasmine wrote:
Sun Dec 30, 2018 2:56 pm
Upah Pro-Gamer Bunuh Anak Dalam Game Supaya Dia Give Up Nak Main

Seorang bapa di China telah mengupah pro-gamer hanya untuk membunuh anaknya dalam permainan video supaya anaknya merasa bosan untuk bermain permainan video itu lagi.
Image
Dipetik dari BBC, Mr Feng yang risau akan anaknya yang terlampau obses dengan permainan video bertindak mengupah pro-gamer bagi membunuh anaknya dalam permainan video Warcraft.

Anaknya menghabiskan masa 10 hingga 14 jam sehari hanya untuk bermain permainan video dan malas berkerja.
Kita perlu tahu yang game ni boleh membawa padah.
😑

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 3886
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Nursahirah74 » Sat Jan 26, 2019 5:05 pm

aiman33 wrote:
Sat Jan 26, 2019 4:54 pm
zylajasmine wrote:
Sun Dec 30, 2018 2:56 pm
Upah Pro-Gamer Bunuh Anak Dalam Game Supaya Dia Give Up Nak Main

Seorang bapa di China telah mengupah pro-gamer hanya untuk membunuh anaknya dalam permainan video supaya anaknya merasa bosan untuk bermain permainan video itu lagi.
Image
Dipetik dari BBC, Mr Feng yang risau akan anaknya yang terlampau obses dengan permainan video bertindak mengupah pro-gamer bagi membunuh anaknya dalam permainan video Warcraft.

Anaknya menghabiskan masa 10 hingga 14 jam sehari hanya untuk bermain permainan video dan malas berkerja.
Kita perlu tahu yang game ni boleh membawa padah.
😑


Apa yang boleh membawa padahnya aiman 😕😕
❤️ara 🐼

User avatar
feyaa27
Ahli Forum
Leftenan
Leftenan
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 1
Posts: 1026
Joined: Thu Nov 22, 2018 10:28 am
Mood:
Has thanked: 24 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by feyaa27 » Sat Jan 26, 2019 11:31 pm

Nursahirah74 wrote:
Sat Jan 26, 2019 5:05 pm
aiman33 wrote:
Sat Jan 26, 2019 4:54 pm
zylajasmine wrote:
Sun Dec 30, 2018 2:56 pm
Upah Pro-Gamer Bunuh Anak Dalam Game Supaya Dia Give Up Nak Main

Seorang bapa di China telah mengupah pro-gamer hanya untuk membunuh anaknya dalam permainan video supaya anaknya merasa bosan untuk bermain permainan video itu lagi.
Image
Dipetik dari BBC, Mr Feng yang risau akan anaknya yang terlampau obses dengan permainan video bertindak mengupah pro-gamer bagi membunuh anaknya dalam permainan video Warcraft.

Anaknya menghabiskan masa 10 hingga 14 jam sehari hanya untuk bermain permainan video dan malas berkerja.
Kita perlu tahu yang game ni boleh membawa padah.
😑


Apa yang boleh membawa padahnya aiman 😕😕




Cuba bagi tahu apa padah nya.
💙FN💛

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 3
Posts: 4318
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by zylajasmine » Wed Jan 30, 2019 9:34 pm

feyaa27 wrote:
Sat Jan 26, 2019 11:31 pm
Nursahirah74 wrote:
Sat Jan 26, 2019 5:05 pm
aiman33 wrote:
Sat Jan 26, 2019 4:54 pm


Kita perlu tahu yang game ni boleh membawa padah.
😑


Apa yang boleh membawa padahnya aiman 😕😕




Cuba bagi tahu apa padah nya.
Padah lah. Sebab game ni akan melalaikan kita. Sebab tu dalam hati kejap lagi lah. Kejap lagi lah kejap lagi lah. Last2 sampai kol 6 pagi main game kan.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

Matasepet
Ahli Forum
Mejor
Mejor
Negeri Selangor, Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 1627
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:25 am
Mood:
Has thanked: 7 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by Matasepet » Wed Jan 30, 2019 11:13 pm

aiman33 wrote:
Sat Jan 26, 2019 4:54 pm
zylajasmine wrote:
Sun Dec 30, 2018 2:56 pm
Upah Pro-Gamer Bunuh Anak Dalam Game Supaya Dia Give Up Nak Main

Seorang bapa di China telah mengupah pro-gamer hanya untuk membunuh anaknya dalam permainan video supaya anaknya merasa bosan untuk bermain permainan video itu lagi.
Image
Dipetik dari BBC, Mr Feng yang risau akan anaknya yang terlampau obses dengan permainan video bertindak mengupah pro-gamer bagi membunuh anaknya dalam permainan video Warcraft.

Anaknya menghabiskan masa 10 hingga 14 jam sehari hanya untuk bermain permainan video dan malas berkerja.
Kita perlu tahu yang game ni boleh membawa padah.
😑
Bawa padah cam manae pulak
EVOS(Zxuan) 8-) :ugeek:

Matasepet
Ahli Forum
Mejor
Mejor
Negeri Selangor, Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 1627
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:25 am
Mood:
Has thanked: 7 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by Matasepet » Wed Jan 30, 2019 11:14 pm

zylajasmine wrote:
Wed Jan 30, 2019 9:34 pm
feyaa27 wrote:
Sat Jan 26, 2019 11:31 pm
Nursahirah74 wrote:
Sat Jan 26, 2019 5:05 pm




Apa yang boleh membawa padahnya aiman 😕😕




Cuba bagi tahu apa padah nya.
Padah lah. Sebab game ni akan melalaikan kita. Sebab tu dalam hati kejap lagi lah. Kejap lagi lah kejap lagi lah. Last2 sampai kol 6 pagi main game kan.
Dapat meleka kan kita
EVOS(Zxuan) 8-) :ugeek:

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 3886
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Nursahirah74 » Fri Feb 01, 2019 11:32 pm

Matasepet wrote:
Wed Jan 30, 2019 11:14 pm
zylajasmine wrote:
Wed Jan 30, 2019 9:34 pm
feyaa27 wrote:
Sat Jan 26, 2019 11:31 pm






Cuba bagi tahu apa padah nya.
Padah lah. Sebab game ni akan melalaikan kita. Sebab tu dalam hati kejap lagi lah. Kejap lagi lah kejap lagi lah. Last2 sampai kol 6 pagi main game kan.
Dapat meleka kan kita

Eleh entah2 kamu pun sma takda beza pun 😂😂😂
❤️ara 🐼

Matasepet
Ahli Forum
Mejor
Mejor
Negeri Selangor, Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 1627
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:25 am
Mood:
Has thanked: 7 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by Matasepet » Fri Feb 01, 2019 11:34 pm

Nursahirah74 wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:32 pm
Matasepet wrote:
Wed Jan 30, 2019 11:14 pm
zylajasmine wrote:
Wed Jan 30, 2019 9:34 pm


Padah lah. Sebab game ni akan melalaikan kita. Sebab tu dalam hati kejap lagi lah. Kejap lagi lah kejap lagi lah. Last2 sampai kol 6 pagi main game kan.
Dapat meleka kan kita

Eleh entah2 kamu pun sma takda beza pun 😂😂😂
Saya main kadang ii je
EVOS(Zxuan) 8-) :ugeek:

Post Reply

Return to “Game Online”