Active Topics

Gimnasium

Borak Berkaitan Sukan

Moderators: Paktam, faizridwan

Post Reply
User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 39
Posts: 3593
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Gimnasium

Post by Paktam » Mon May 20, 2019 11:55 pm

aiman33 wrote:
Sun May 19, 2019 3:09 pm
Paktam wrote:
Wed Feb 06, 2019 12:47 am
aiman33 wrote:
Sat Jan 26, 2019 4:46 pm


Macam tu cara nya nasib ada cara..😁
Banyak cara nye
apa cara nye yang banyak tu :?
Cari la KT google
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 9
Posts: 4045
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Gimnasium

Post by Nursahirah74 » Thu Aug 15, 2019 6:28 pm

Paktam wrote:
Mon May 20, 2019 11:55 pm
aiman33 wrote:
Sun May 19, 2019 3:09 pm
Paktam wrote:
Wed Feb 06, 2019 12:47 am

Banyak cara nye
apa cara nye yang banyak tu :?
Cari la KT google

eleh .. kamu tu patut share apa yang kamu tahu ... tentang gimnasium 😆😅
❤️ara 🐼

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 39
Posts: 3593
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Gimnasium

Post by Paktam » Fri Dec 13, 2019 8:56 pm

Nursahirah74 wrote:
Thu Aug 15, 2019 6:28 pm
Paktam wrote:
Mon May 20, 2019 11:55 pm
aiman33 wrote:
Sun May 19, 2019 3:09 pm


apa cara nye yang banyak tu :?
Cari la KT google

eleh .. kamu tu patut share apa yang kamu tahu ... tentang gimnasium 😆😅
Oky apa yg aku ehh?yg aku tahu gim tu utk membina badan mnjadi sado
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 9
Posts: 4045
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Gimnasium

Post by Nursahirah74 » Sat Dec 14, 2019 10:19 am

Paktam wrote:
Fri Dec 13, 2019 8:56 pm
Nursahirah74 wrote:
Thu Aug 15, 2019 6:28 pm
Paktam wrote:
Mon May 20, 2019 11:55 pm

Cari la KT google

eleh .. kamu tu patut share apa yang kamu tahu ... tentang gimnasium 😆😅
Oky apa yg aku ehh?yg aku tahu gim tu utk membina badan mnjadi sado

Itu je ke yang kamu tahu 🤭🤭🤣🤣
❤️ara 🐼

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 39
Posts: 3593
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Gimnasium

Post by Paktam » Sat Dec 14, 2019 10:20 am

Nursahirah74 wrote:
Sat Dec 14, 2019 10:19 am
Paktam wrote:
Fri Dec 13, 2019 8:56 pm
Nursahirah74 wrote:
Thu Aug 15, 2019 6:28 pm



eleh .. kamu tu patut share apa yang kamu tahu ... tentang gimnasium 😆😅
Oky apa yg aku ehh?yg aku tahu gim tu utk membina badan mnjadi sado

Itu je ke yang kamu tahu 🤭🤭🤣🤣
Ade lagi satu ..gim ni utk sehatkn minda
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 39
Posts: 3593
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Gimnasium

Post by Paktam » Sat Dec 14, 2019 10:45 am

Gimnasium jadi keperluan
Hamizah Badiran

MOHD Azlan (kiri), Khairy Jamaluddin (tengah) dan Ahmad Ridzuan di Impulse Fitness Showroom, Desa Melawati.

ANTARA peralatan gimnasium yang ada di Impulse Fitness Showroom.
Kuala Lumpur: Bersenam di gimnasium pada masa kini menjadi satu aktiviti yang semakin diminati. Bukan sahaja lelaki, amalan gaya hidup sihat ini turut mempengaruhi wanita dan golongan tua.

Bagi pemilik Revolution Gym & Fitness Mohd Azlan Mohd Supian, selain menjadi trend, mengunjungi gimnasium juga adalah satu keperluan kepada orang ramai disebabkan perubahan gaya hidup pada masa kini.

“Faktor gaya hidup yang berubah menyebabkan ramai orang menjadikan aktiviti bersenam di gimnasium sebagai keperluan untuk mengekalkan kesihatan di samping menjaga penampilan.

“Tujuan setiap individu datang ke gimnasium juga berbeza-beza. Dahulu, golongan lelaki lebih ramai ke gimnasium untuk melakukan senaman latihan beban (weight training), kini mereka lebih menumpukan untuk kekal aktif dan menguruskan badan,” katanya.

Selain itu, golongan wanita juga semakin ramai mengunjungi gimnasium disebabkan terdapat banyak pilihan senaman yang boleh dilakukan seperti zumba, pilates dan yoga.

Menurutnya, orang ramai semakin menggemari dan mengunjungi gimnasium pada sekitar tahun 2000 hingga 2008 dengan majoriti pengunjungnya adalah lelaki.

“Sambutan yang diterima amat menggalakkan kerana gimnasium adalah lokasi terbaik dan selamat untuk melakukan senaman.

“Ini kerana ruangannya lebih selesa dan tertutup di samping menyediakan perkhidmatan menyeluruh serta waktu operasi yang panjang.

“Kebanyakan pengunjung gimnasium saya adalah mereka yang sukakan senaman bina badan kerana di sini kami mempunyai jurulatih terlatih dalam bidang ini,” jelasnya yang turut menjual peralatan gimnasium jenama Impulse Fitness bersama rakan kongsi, Ahmad Ridzuan Mohamed Said.

Azlan berkata, dengan bantuan jurulatih kecergasan dan pelbagai set peralatan gimnasiumnya, beliau dapat membantu pengunjung mendapatkan bentuk badan idaman.

Sementara itu, Ahmad Ridzuan pula berpendapat, tanpa melakukan senaman seseorang itu akan sentiasa berasa tidak cergas dan bermaya.

“Walau sesibuk mana pun seseorang individu itu, kita perlu meluangkan sedikit masa untuk aktiviti bersenam.

“Malah, kempen FitMalaysia yang dilaksanakan kerajaan dalam usaha menggalakkan orang ramai beriadah dan bersenam turut menjadi faktor penggalak kepada orang ramai untuk mengamalkan gaya hidup sihat dengan berkunjung ke gimnasium,” katanya.
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

Post Reply

Return to “Sukan”