Active Topics

MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Borak Berkaitan Apa-Apa Hobi Dan Minat

Moderators: Paktam, faizridwan

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:45 pm

Kau nak buat orang jatuh hati pada kau? Orang jadi sayang pada kau? Tulang rusuk dia bergetar untuk kau? Insya Allah aku akan kongsikan tip-tip psikologi untuk buat orang jatuh hati pada kau. ;) ;)

Follow #PsychologyWithAiman
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:45 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
Kau nak buat orang jatuh hati pada kau? Orang jadi sayang pada kau? Tulang rusuk dia bergetar untuk kau? Insya Allah aku akan kongsikan tip-tip psikologi untuk buat orang jatuh hati pada kau. ;) ;)

Follow #PsychologyWithAiman
Tip 1: Jadikan diri kau sama personaliti macam parents lain jantina dia. Nak pikat perempuan, jadi macam ayah dia. Nak pikat lelaki, jadi macam mak dia. Sebab manusia ini separa sedar mencari seseorang macam parents dia (tetapi ini hanya kalau dia hubungan baik dengan parents)
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:45 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
Kau nak buat orang jatuh hati pada kau? Orang jadi sayang pada kau? Tulang rusuk dia bergetar untuk kau? Insya Allah aku akan kongsikan tip-tip psikologi untuk buat orang jatuh hati pada kau. ;) ;)

Follow #PsychologyWithAiman
Tip 1: Jadikan diri kau sama personaliti macam parents lain jantina dia. Nak pikat perempuan, jadi macam ayah dia. Nak pikat lelaki, jadi macam mak dia. Sebab manusia ini separa sedar mencari seseorang macam parents dia (tetapi ini hanya kalau dia hubungan baik dengan parents)
Tip 2: Belajar pasal Psikologi Keperluan seseorang (baca sikit pasal Maslow Hierarchy). Kalau kau boleh provide apa dia nak (walaupun benda tu kecil), lama-lama dia akan suka pada kau. Tolong ambilkan tisu bila dia minta, Bagi peluang dia bercakap dalam perbualan, dan sebagainya
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:45 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
Kau nak buat orang jatuh hati pada kau? Orang jadi sayang pada kau? Tulang rusuk dia bergetar untuk kau? Insya Allah aku akan kongsikan tip-tip psikologi untuk buat orang jatuh hati pada kau. ;) ;)

Follow #PsychologyWithAiman
Tip 1: Jadikan diri kau sama personaliti macam parents lain jantina dia. Nak pikat perempuan, jadi macam ayah dia. Nak pikat lelaki, jadi macam mak dia. Sebab manusia ini separa sedar mencari seseorang macam parents dia (tetapi ini hanya kalau dia hubungan baik dengan parents)
Tip 2: Belajar pasal Psikologi Keperluan seseorang (baca sikit pasal Maslow Hierarchy). Kalau kau boleh provide apa dia nak (walaupun benda tu kecil), lama-lama dia akan suka pada kau. Tolong ambilkan tisu bila dia minta, Bagi peluang dia bercakap dalam perbualan, dan sebagainya


Tip 3: Jadi misteri sikit.

Jangan tunjuk/beritahu semua benda pasal kau kat dia. Simpan sikit, supaya dia jadi curious nak tahu pasal kau. Bila dia curious, tu tanda minda dia tengah terbuka.

Dan petanda dia sedang membina hubungan hati ke arah kau.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:46 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm


Tip 1: Jadikan diri kau sama personaliti macam parents lain jantina dia. Nak pikat perempuan, jadi macam ayah dia. Nak pikat lelaki, jadi macam mak dia. Sebab manusia ini separa sedar mencari seseorang macam parents dia (tetapi ini hanya kalau dia hubungan baik dengan parents)
Tip 2: Belajar pasal Psikologi Keperluan seseorang (baca sikit pasal Maslow Hierarchy). Kalau kau boleh provide apa dia nak (walaupun benda tu kecil), lama-lama dia akan suka pada kau. Tolong ambilkan tisu bila dia minta, Bagi peluang dia bercakap dalam perbualan, dan sebagainya


Tip 3: Jadi misteri sikit.

Jangan tunjuk/beritahu semua benda pasal kau kat dia. Simpan sikit, supaya dia jadi curious nak tahu pasal kau. Bila dia curious, tu tanda minda dia tengah terbuka.

Dan petanda dia sedang membina hubungan hati ke arah kau.
Tip 4: Kalau kau perempuan, banyakkan senyum. Kalau kau lelaki, kurangkan senyum. Sebab kajian dah buktikan, lelaki suka pada perempuan yang nampak mesra, perempuan pula suka lelaki yang nampak cool dan tegas (bukan terlalu happy go lucky).
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:47 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:46 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm


Tip 2: Belajar pasal Psikologi Keperluan seseorang (baca sikit pasal Maslow Hierarchy). Kalau kau boleh provide apa dia nak (walaupun benda tu kecil), lama-lama dia akan suka pada kau. Tolong ambilkan tisu bila dia minta, Bagi peluang dia bercakap dalam perbualan, dan sebagainya


Tip 3: Jadi misteri sikit.

Jangan tunjuk/beritahu semua benda pasal kau kat dia. Simpan sikit, supaya dia jadi curious nak tahu pasal kau. Bila dia curious, tu tanda minda dia tengah terbuka.

Dan petanda dia sedang membina hubungan hati ke arah kau.
Tip 4: Kalau kau perempuan, banyakkan senyum. Kalau kau lelaki, kurangkan senyum. Sebab kajian dah buktikan, lelaki suka pada perempuan yang nampak mesra, perempuan pula suka lelaki yang nampak cool dan tegas (bukan terlalu happy go lucky).
Tip 5: Tonjolkan apa-apa persamaan kau dengan dia (yang betul, bukan buat-buat). Sameness attract. Manusia ini cepat mesra dengan seseorang yang dia ada persamaan. Sama orang Kelantan. Sama suka jadi fasilitator. Sama minat pelakon Korea. Semoga sama-sama nak buat masjid la ye.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:47 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:46 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:45 pm




Tip 3: Jadi misteri sikit.

Jangan tunjuk/beritahu semua benda pasal kau kat dia. Simpan sikit, supaya dia jadi curious nak tahu pasal kau. Bila dia curious, tu tanda minda dia tengah terbuka.

Dan petanda dia sedang membina hubungan hati ke arah kau.
Tip 4: Kalau kau perempuan, banyakkan senyum. Kalau kau lelaki, kurangkan senyum. Sebab kajian dah buktikan, lelaki suka pada perempuan yang nampak mesra, perempuan pula suka lelaki yang nampak cool dan tegas (bukan terlalu happy go lucky).
Tip 5: Tonjolkan apa-apa persamaan kau dengan dia (yang betul, bukan buat-buat). Sameness attract. Manusia ini cepat mesra dengan seseorang yang dia ada persamaan. Sama orang Kelantan. Sama suka jadi fasilitator. Sama minat pelakon Korea. Semoga sama-sama nak buat masjid la ye.
Tip 6: Manusia mudah kaitkan Excitement dengan Love. Jadi kau buat la apa-apa aktiviti menyeronokkan dan ada dopamine (daki gunung, main ice skating dll) waktu dia ada sekali. Nanti dia akan kaitkan keseronokan aktiviti tu dengan kehadiran kau (teori of associated conditioning).
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:47 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:46 pm


Tip 4: Kalau kau perempuan, banyakkan senyum. Kalau kau lelaki, kurangkan senyum. Sebab kajian dah buktikan, lelaki suka pada perempuan yang nampak mesra, perempuan pula suka lelaki yang nampak cool dan tegas (bukan terlalu happy go lucky).
Tip 5: Tonjolkan apa-apa persamaan kau dengan dia (yang betul, bukan buat-buat). Sameness attract. Manusia ini cepat mesra dengan seseorang yang dia ada persamaan. Sama orang Kelantan. Sama suka jadi fasilitator. Sama minat pelakon Korea. Semoga sama-sama nak buat masjid la ye.
Tip 6: Manusia mudah kaitkan Excitement dengan Love. Jadi kau buat la apa-apa aktiviti menyeronokkan dan ada dopamine (daki gunung, main ice skating dll) waktu dia ada sekali. Nanti dia akan kaitkan keseronokan aktiviti tu dengan kehadiran kau (teori of associated conditioning).
Tip 7: Kau boleh menunjuk sesuatu kau ada, tapi jangan secara direct. Jangan terang-terang cakap "aku datang kerja naik ferari" atau "aku hormat orang tua". Tapi biar benda itu nampak secara halus (asalkan kau tak riak dan takbur la) Mengurat mengurat juga, agama jangan lupa.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:48 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm


Tip 5: Tonjolkan apa-apa persamaan kau dengan dia (yang betul, bukan buat-buat). Sameness attract. Manusia ini cepat mesra dengan seseorang yang dia ada persamaan. Sama orang Kelantan. Sama suka jadi fasilitator. Sama minat pelakon Korea. Semoga sama-sama nak buat masjid la ye.
Tip 6: Manusia mudah kaitkan Excitement dengan Love. Jadi kau buat la apa-apa aktiviti menyeronokkan dan ada dopamine (daki gunung, main ice skating dll) waktu dia ada sekali. Nanti dia akan kaitkan keseronokan aktiviti tu dengan kehadiran kau (teori of associated conditioning).
Tip 7: Kau boleh menunjuk sesuatu kau ada, tapi jangan secara direct. Jangan terang-terang cakap "aku datang kerja naik ferari" atau "aku hormat orang tua". Tapi biar benda itu nampak secara halus (asalkan kau tak riak dan takbur la) Mengurat mengurat juga, agama jangan lupa.
Tip 8: Bila nak tonjol sifat positif kau, jangan sekaligus. Tapi biar berperingkat (satu-satu). Dia akan lagi seronok nak mengenali kau dan nak tahu apa sifat baik kau yang seterusnya. Ala macam kau main Pokemon la. Start dengan tangkap ulat dulu, baru belajar masuk gym.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 4400
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: MACAM MANA NAK BAGI ORANG JATUH CINTA DENGAN KITA ?

Post by zylajasmine » Tue Feb 05, 2019 5:48 pm

zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:48 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm
zylajasmine wrote:
Tue Feb 05, 2019 5:47 pm


Tip 6: Manusia mudah kaitkan Excitement dengan Love. Jadi kau buat la apa-apa aktiviti menyeronokkan dan ada dopamine (daki gunung, main ice skating dll) waktu dia ada sekali. Nanti dia akan kaitkan keseronokan aktiviti tu dengan kehadiran kau (teori of associated conditioning).
Tip 7: Kau boleh menunjuk sesuatu kau ada, tapi jangan secara direct. Jangan terang-terang cakap "aku datang kerja naik ferari" atau "aku hormat orang tua". Tapi biar benda itu nampak secara halus (asalkan kau tak riak dan takbur la) Mengurat mengurat juga, agama jangan lupa.
Tip 8: Bila nak tonjol sifat positif kau, jangan sekaligus. Tapi biar berperingkat (satu-satu). Dia akan lagi seronok nak mengenali kau dan nak tahu apa sifat baik kau yang seterusnya. Ala macam kau main Pokemon la. Start dengan tangkap ulat dulu, baru belajar masuk gym.
Tip 9: Mahalkan dirimu, dan Yakin Dirimu Mahal. Bila kau yakin diri kau mahal, baru orang akan yakin kau mahal. Jangan humble sangat sampai orang nampak ko ni tak bernilai, jangan pula confident sangat sampai nampak kau ini show off. Ber-wasatiyyah la ye (bersederhana).
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

Post Reply

Return to “Hobi”