Apakah Perniagaan Online?

Perniagaan Berkaitan Perkhimatan Yang Dijalankan Secara Online

Moderators: Aziantermizi, sallehB

Post Reply
User avatar
johnmalaya
Forum Moderator
Ahli Baru
Ahli Baru
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 1
Posts: 10
Joined: Wed Nov 21, 2018 4:31 pm
Location: Perak, Malaysia
Mood:
Gender:

Apakah Perniagaan Online?

Post by johnmalaya » Thu Nov 22, 2018 3:51 pm

Image

Definisi Perniagaan Internet

Perniagaan internet merupakan perniagaan yang dilakukan secara online yang mana ia menggunakan internet sebagai medium perantaraan antara penjual dan juga pembeli . Perniagaan internet juga adalah sama dengan perniagaan offline lain di mana ia tetap memerlukan tapak perniagaan, modal , barangan perniagaan, dan juga promosi untuk barang yang di niagakan itu . Apa yang membezakan cumalah platform sahaja .

Terlalu banyak faedah yang boleh didapati menerusi internet . Ia hidup dan tidak pernah tidur selama 24 jam sehari , 7 hari seminggu dan 365 hari setahun . Perniagaan internet juga tidak membataskan perkara- perkara berikut iaitu budaya, bangsa , negara , sempadan , masa , jarak , dan juga masa. Di internet kaedah atau pendekatan pemasaran dan jualan juga adalah berbeza . Selain memerlukan kemahiran untuk mempromosikan barangan di internet , kita juga memerlukan beberapa tools sebagai sokongan untuk berjaya dengan lebih cepat .

Segala – galanya boleh dijual di internet tidak kiralah sama ada produk yang ingin di jual mempunyai nilai atau tidak . Pasaran di internet adalah amat luas tanpa mengira sempadan geografi dan juga beroperasi selama 24 jam sehari . Inilah dunia perniagaan internet di mana trnasaksi jual beli yang berlaku kini bernilai berbilion dolar tanpa perlu si pembeli atau si penjual berjumpa untuk mengenali antara satu sama lain .

Post Reply

Return to “Perkhidmatan”