Active Topics

TIP MENCEGAH KANSER

Perbincangan Dan Soal Jawap Tentang Pencegahan Penyakit

Moderator: faziaspec

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 3485
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: TIP MENCEGAH KANSER

Post by Paktam » Sun Jan 06, 2019 2:42 pm

Nursahirah74 wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:40 pm
Paktam wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:39 pm
faziaspec wrote:
Sat Jan 05, 2019 8:45 pm


paktam mmg malas sbb tu dia minta tips hahaha ish2 paktam ni ko tak boleh malas2 dah .. kan SPM tahun ni kena la lebih bersemangat ok ;)
wish u luck :D
Mane ade malas mne pun cum a.thu thu jela.tahun spm harap ii la lulus
Insyaallah..saya akan berusaha lebih

Yes betul usaha kena lebih sbbkan dh nak SPM huhu 😂😂
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
faziaspec
Forum Moderator
Forum Moderator
Lans Koperal
Lans Koperal
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 130
Joined: Mon Dec 17, 2018 12:10 pm
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Gender:

Re: TIP MENCEGAH KANSER

Post by faziaspec » Sat Jan 12, 2019 12:28 am

Paktam wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:39 pm
faziaspec wrote:
Sat Jan 05, 2019 8:45 pm
Nursahirah74 wrote:
Fri Jan 04, 2019 11:08 pm



Malas betul la @Paktam ni 😕😕😑
paktam mmg malas sbb tu dia minta tips hahaha ish2 paktam ni ko tak boleh malas2 dah .. kan SPM tahun ni kena la lebih bersemangat ok ;)
wish u luck :D
Mane ade malas mne pun cum a.thu thu jela.tahun spm harap ii la lulus
tak boleh macam paktam oi.. ko kena ada target setiap subjek . tu salah satu plan untuk berjaya tau 8-) . Harap ko ambik serius dengan matlamat ko

User avatar
faziaspec
Forum Moderator
Forum Moderator
Lans Koperal
Lans Koperal
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 130
Joined: Mon Dec 17, 2018 12:10 pm
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Gender:

Re: TIP MENCEGAH KANSER

Post by faziaspec » Sat Jan 12, 2019 12:31 am

Paktam wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:42 pm
Nursahirah74 wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:40 pm
Paktam wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:39 pm


Mane ade malas mne pun cum a.thu thu jela.tahun spm harap ii la lulus
Insyaallah..saya akan berusaha lebih

Yes betul usaha kena lebih sbbkan dh nak SPM huhu 😂😂
hahah jangan lah nangis ira.. sbb tu ko kena get ready dr sekarang. Org yg dah bersedia takda ape yg susah untuk dia. wish u luck :D

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 3485
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: TIP MENCEGAH KANSER

Post by Paktam » Sat Jan 12, 2019 2:39 pm

faziaspec wrote:
Sat Jan 12, 2019 12:31 am
Paktam wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:42 pm
Nursahirah74 wrote:
Sun Jan 06, 2019 2:40 pm


Insyaallah..saya akan berusaha lebih

Yes betul usaha kena lebih sbbkan dh nak SPM huhu 😂😂
hahah jangan lah nangis ira.. sbb tu ko kena get ready dr sekarang. Org yg dah bersedia takda ape yg susah untuk dia. wish u luck :D
Rase berdebar pulak
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
Ikasnow
Ahli Forum
Leftenan Muda
Leftenan Muda
Malaysia
Posts in topic: 2
Posts: 894
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:14 am
Mood:
Has thanked: 4 times
Gender:

Re: TIP MENCEGAH KANSER

Post by Ikasnow » Sun Jan 13, 2019 1:15 am

faziaspec wrote:
Fri Jan 04, 2019 10:32 am
Matasepet wrote:
Wed Jan 02, 2019 11:41 pm
faziaspec wrote:
Tue Dec 18, 2018 12:21 am
saya pernah dengar dalam badan kita semua ada kanser yang belum aktif atau sudah aktif tapi sedikit. Ada bahan chemical bila kita dekat or bau , ia akan aktifkan kanser dalam badan kita . Betul ke apa yang saya dengar ni? hehe
Boleh says tahu kanser APA tu
x sure la hahaha ni pon dengar cerita je tak tau lah betul atau tak :mrgreen:

iyee ke ? ey takut laa ada kanser ni
💚iqa💚

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 13
Posts: 3485
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: TIP MENCEGAH KANSER

Post by Paktam » Sun Jan 13, 2019 1:16 am

Ikasnow wrote:
Sun Jan 13, 2019 1:15 am
faziaspec wrote:
Fri Jan 04, 2019 10:32 am
Matasepet wrote:
Wed Jan 02, 2019 11:41 pm


Boleh says tahu kanser APA tu
x sure la hahaha ni pon dengar cerita je tak tau lah betul atau tak :mrgreen:

iyee ke ? ey takut laa ada kanser ni
Pape pun kita tawakkal
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

Post Reply

Return to “Pencegahan Penyakit”