Active Topics

Forum Diskusi Nurul Iman - Privacy policy

Dasar ini menerangkan secara terperinci bagaimana “Forum Diskusi Nurul Iman” bersama dengan syarikat gabungannya (selepas ini "kami", “Forum Diskusi Nurul Iman”, “https://www.nuruliman.net.my”) Dan phpBB (selepas ini" mereka," perisian phpBB "," www.phpbb.com "," phpBB Limited "," phpBB Teams ") menggunakan sebarang maklumat yang dikumpulkan semasa sesi penggunaan oleh anda (selepas ini "maklumat anda").

Maklumat anda dikumpulkan melalui dua cara. Pertama, dengan melayari “Forum Diskusi Nurul Iman” akan menyebabkan perisian phpBB mencipta beberapa kuki, yang merupakan fail teks kecil yang dimuat turun ke fail sementara pelayar web komputer anda. Dua kuki pertama hanya mengandungi pengenal pengguna (selepas ini "user-id") dan pengenal sesi tanpa nama (selepas ini "session-id"), secara automatik diberikan kepada anda oleh perisian phpBB. Kuki ketiga akan dibuat sebaik sahaja anda menyemak topik “Forum Diskusi Nurul Iman” dan digunakan untuk menyimpan tajuk yang telah dibaca, dengan itu meningkatkan pengalaman pengguna anda.

Kami juga boleh membuat kuki luaran untuk perisian phpBB sambil melayari “Forum Diskusi Nurul Iman”, walaupun ini adalah di luar skop dokumen ini yang bertujuan untuk hanya menutup laman yang dibuat oleh perisian phpBB. Cara kedua di mana kami mengumpulkan maklumat anda adalah dengan apa yang anda serahkan kepada kami. Ini boleh menjadi, dan tidak terhad kepada: posting sebagai pengguna tanpa nama (selepas ini "pengguna tanpa nama"), mendaftar pada “Forum Diskusi Nurul Iman” (selepas ini "akaun anda") dan status pengguna yang dihantar oleh anda selepas pendaftaran dan semasa log masuk ( selepas ini "status pengguna anda").

Akaun anda akan sekurang-kurangnya mengandungi nama unik yang dikenalpasti (selepas ini "nama pengguna anda"), kata laluan peribadi yang digunakan untuk log masuk ke akaun anda (selepas ini "kata laluan anda") dan alamat e-mel yang sah dan peribadi (selepas ini "e-mel anda" ). Maklumat anda untuk akaun anda di “Forum Diskusi Nurul Iman” dilindungi oleh undang-undang perlindungan data yang terpakai di negara yang menganjurkan kami. Sebarang maklumat di luar nama pengguna anda, kata laluan anda dan alamat e-mel anda yang diperlukan oleh “Forum Diskusi Nurul Iman” semasa proses pendaftaran sama ada wajib atau pilihan, mengikut budi bicara “Forum Diskusi Nurul Iman”. Dalam semua kes, anda mempunyai pilihan untuk maklumat yang dipaparkan di dalam akaun anda secara terbuka. Selain itu, dalam akaun anda, anda mempunyai pilihan untuk memilih atau memilih keluar e-mel yang dihasilkan secara automatik dari perisian phpBB.

Kata laluan anda dikunci (hash satu arah) supaya selamat. Walau bagaimanapun, disyorkan bahawa anda tidak menggunakan kata laluan yang sama di sebilangan laman web yang berbeza. Kata laluan anda adalah cara untuk mengakses akaun anda di “Forum Diskusi Nurul Iman”, jadi sila berhati-hati dengan berhati-hati dan tidak ada sesiapa pun yang mempunyai kaitan dengan “Forum Diskusi Nurul Iman”, phpBB atau pihak ke-3 lain, dengan sah meminta anda kata laluan anda. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda untuk akaun anda, anda boleh menggunakan ciri "Saya terlupa kata laluan saya" yang disediakan oleh perisian phpBB. Proses ini akan meminta anda menghantar nama pengguna dan e-mel anda, maka perisian phpBB akan menghasilkan kata laluan baru untuk menuntut kembali akaun anda.


Back to login screen